my first assignment / by Jan deVries

Early 1995 I got my first assignment as a professional photographer of architecture. Architect Erwin Kleinsman was just moved to Arnhem and was looking for an image maker like me. He was working on a project: A hovering villa annex office.

Begin 1995 kreeg ik mijn eerste opdracht als een professionele architectuurfotograaf. Architect Erwin Kleinsman was net verhuisd naar Arnhem en was op zoek naar een beeldenmaker en vond mij. Hij werkte aan een project: Een zwevende villa annex kantoor.

1995_JDVF_kleinsman-architectuur-fotografie-01
JDVF_my-first-assignment-02.jpg
design / ontwerp: Architect Erwin Kleinsman

design / ontwerp: Architect Erwin Kleinsman

Destijds zijn deze foto's gemaakt in mijn studio aan de C.A.Thiemestraat in Arnhem. Ik heb slechts één fotolamp gebruikt samen met een spiegeltje. Het verloop op de blauwe achtergrond suggereert het verschil tussen dag en nacht.

film: KODAK EPN 100ASA
camera: Nikon FE2 + 50 mm / f1.4