transformatie van een twee-onder-een-kap / by Jan deVries

Interieurarchitect Stan van den Wildenberg laat met dit project zien hoe je van een twee-onder-een-kap uit de jaren zestig een moderne eigentijdse woning kunt maken. Het woonoppervlak van de begane grond is verdubbeld. De keuken is een ruime woonkeuken geworden met aansluitend een bijkeuken + een speelkamer / studeerkamer / logeerkamer.

Het bijzonder aan het werk van Stan is de verdieping van het plafond en de muur. Foto's 1, 3, 5 en 9: Door een standpunt te kiezen waarbij deze lijnen evenwijdig aan elkaar lopen zie je dat het plafond als het ware wordt opgetild en verhoogd. Foto's 2 en 4 tonen de ruimtes ten opzichte van elkaar en zijn voor de oriëntatie. De foto's 6, 7 en 8 vanuit de achtertuin laten zien hoe binnen en buiten op elkaar zijn afgestemd. De zinken gevel met horizontale lijnen komen zowel overdag als ook 's avonds goed tot hun recht. Deze sluiten ook helemaal aan bij het huidige tijdsbeeld. De laatste foto laat zien dat het straatbeeld minimaal is aangetast terwijl de transformatie binnen en aan de achterzijde geheel gemoderniseerd is.