De bouw van Het Lichtruim

De bouw van Het Lichtruim is door architectuurfotograaf Jan de Vries uit Leusden van het begin in 2012 tot en met de oplevering in november 2013 gevolgd. Uit de vele beelden is een selectie gemaakt van ruim 200 foto’s. Deze kleurrijke foto's staan nu in een 244 pagina’s tellend boek dat dinsdag 8 april 2014 aangeboden werd aan de Burgemeester van De Bilt, dhr. Gerritsen en aan dhr Van Zijl, bestuurder van de Woonstichting SSW.

Inhoud van het boek:
De verschillende partijen die betrokken waren bij het project vertellen hun aandeel in de realisatie ervan. Vervolgens komt het beeldverhaal van de daadwerkelijke bouw. Het begint met het vrolijke opgetogen gezicht van een basisschoolleerling. Hij straalt een verwachting uit dat hij bijna niet kan wachten tot het gebouw zijn deuren opent. In werkelijkheid tuurt hij naar zijn ballon na, in de hoop dat hij zijn ballon het verst komt van allemaal. Het aardige van dit boek is dat je het op verschillende manieren kunt lezen. Grote herkenbare beelden die snel en vluchtig het verhaal vertellen. Voor de aandachtige kijker is er echter meer te zien. Elke pagina die je omslaat vertelt een eigen verhaal van het bouwproces. De foto’s geven de kijker een beeld achter de schermen van wat er tegenwoordig bij een bouw komt kijken en onder welke omstandigheden er gewerkt wordt. Nu het gebouw af is kun je je bijna niet voorstellen hoe het gebouw oogt als de ruimten nog in de steigers staan. Hoe je als bouwvakker een weg moet zoeken om van de ene naar de andere ruimte te komen. Zelfs met een kaart in de hand is wat je in werkelijkheid ziet niet altijd even overzichtelijk.

Het boek eindigt met de aangeklede ruimten zoals je het gebouw nu ziet als je binnen bent. Het Lichtruim is een dynamisch publiek gebouw en het zal interessant zijn om over vijf jaar eens te kijken of het gebouw groot genoeg is, of dat het wegens succes uitbreiding verdiend.

Dutch / NL
titel: de bouw van Het lichtruim
hardcover 27x27 cm, 244 pagina’s
isbn: 978-90-821627-0-7 / nur: 648, 653
oplage: 500 stuks
jaar van uitgave: 2014
uitgever: Wereldbeeld

prijs: € 30,- + €7,50 verzendkosten

contact about this book